Financiar

#deblocare mobile #retele #gratuit #contract #obligatie

Operatorii, obligati sa decodeze gratuit telefoanele

Autoritatea Nationala pentru Comunicatii (ANC) a lansat spre dezbatere publica un proiect de decizie prin care doreste sa oblige operatorii de telecomunicatii sa deblocheze gratuit telefoanele.

Astfel, furnizorii de servicii de telecomunicatii vor trebui sa decodeze gratuit telefoanele utilizatorilor, daca perioada minima obligatorie de ramanere in retea, stabilita prin contract, s-a terminat, conform Evenimentul Zilei.

In cazul in care utilizatorul cere deblocarea inainte de sfarsitul perioadei minime prevazute in contract, furnizorul are obligatia de a face deblocarea, dar numai in conditiile in care obligatiile pe care utilizatorul si le-a asumat prin contract au fost indeplinite.

Este vorba de achitarea unor diferente de pret sau a unor penalitati de reziliere . Obligatia de deblocare se aplica si pentru alte terminale captive intr-o anumita retea, precum modemurile sau cardurile de date.

  •   2009-01-21
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Criteriile de alegere a unui laptop

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii