Financiar

#retea #mobil #telefonie #3g+

Operatorii de telefonie vor putea oferi si servicii 3G pe frecventele de 900 MHz si 1.800 MHz

Operatorii care detin benzi de frecvente radio de 900 MHz si 1.800 MHz vor putea sa ofere de acum incolo si servicii de comunicatii 3G, prin intermediul sistemelor UMTS (servicii multimedia si de transmisiuni de date), a anuntat Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii, potrivit News. Pana acum operatorii de telefonie care detineau aceste frecvente ofereau prin intermediul lor doar servicii de generatia a doua, specifice sistemelor GSM.

ANCOM a publicat marti spre consultare publica proiectul de decizie privind armonizarea utilizarii benzilor de frecvente radio 880-915 MHz, 925-960 MHz, 1710-1747,5 MHz si 1805-1842,5 MHz. Potrivit proiectului, operatorii care detin aceste benzi prin licenta vor putea sa ofere si servicii de comunicatii de generatia a treia prin intermediul sistemelor UMTS.

In prezent, benzile de 900 MHz si 1800 MHz sunt alocate prin licente catre trei operatori - Orange Romania, Vodafone Romania si Cosmote Romanian Mobile Telecommunications , companii care le folosesc pentru furnizarea de servicii pentrue sistemele GSM.

Potrivit NewsIn, proiectul de decizie vine ca urmare a adoptarii de Comitetul pentru Comunicatii Electronice (ECC) din cadrul Conferintei Europene a Administratiilor de Posta si Telecomunicatii (CEPT) a unei decizii si a unor rapoarte privind compatibilitatea dintre sistemele UMTS si GSM care opereaza in benzile de 900 MHz si 1800 MHz si compatibilitatea dintre UMTS 900/1800 MHz si sistemele care opereaza in benzile adiacente, toate acestea fiind adoptate in baza mandatului emis de Comisia Europeana catre CEPT, in 5 iulie 2006.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-09-01
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Cum iti gasesti un job pe timp de criza?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Criteriile de alegere a unui laptop

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii