Financiar

#onu #banci #acuzatii #trafic droguri

ONU acuza numeroase banci ca s-au salvat cu bani proveniti din droguri

Biroul ONU impotriva drogurilor si crimei dispune de indicii care sugereaza ca numeroase banci au fost salvate de criza financiara prin bani proveninti din traficul de droguri , a declarat directorul agentiei, Antonia Maria Costa, intr-un interviu care va fi dat publicitatii luni, relateaza AFP.

Biroul ONU impotriva drogurilor si crimei (ONUDC) dispune de elemente care arata ca "unele credite interbancare au fost finantate datorita fondurilor obtinute din traficul de droguri si din alte activitati ilegale", a declarat el pentru saptamanalul austriac Profil. Potrivit acestor informatii, "numeroase banci au fost salvate astfel", a subliniat Costa, fara a oferi alte detalii.

"In cea de a doua jumatate a anului 2008, lipsa lichiditatilor a fost principala problema a sistemului bancar, iar capitalul disponibil a devenit un factor fundamanetal", a amintit el. Iar "in numeroase cazuri, banii din droguri au reprezentat singurul capital de investitii disponibil", cand statele nu au deblocate fonduri de salvare, a spus oficialul.

  •   2009-01-24
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.