Financiar

Olandezii de la Aegon isi pregatesc intrarea pe piata asigurarilor de viata

Aegon asigurari de Viata, companie a grupului olandez Aegon, isi pregateste in prezent intrarea pe piata asigurarilor de viata. Compania a obtinut autorizatia de constituire de la Comisia de Suparveghere a Asigurarilor (CSA), iar acum trebuie sa isi mai completeze dosarul pentru autorizatia de functionare.

Piata asigurarilor de viata a ajuns anul trecut la 432 de milioane de euro si reprezinta o buna oportunitate de investitie pentru grupurile financiare, avand in vedere ca este subdezvoltata si va cunoaste o crestere rapida in anii urmatori.

Activitatea de asigurari de viata este mult mai profitabila decat cea de asigurari generale. In primul semestru al acestui an, companiile de asigurari de viata de pe piata locala au obtinut un profit tehnic net de 12 milioane de euro, in timp ce companiile de asigurari generale au raportat o pierdere tehnica neta de 21 de milioane de euro.

Aegon Asigurari de Viata va fi condusa de Silvia Sarb, fostul director general al companiei de pensii BT Aegon, care administreaza un fond de pensii obligatorii. BT Aegon este un joint-venture intre Banca Transilvania si Aegon. Potrivit site-urilor de recrutare online, Aegon a inceput deja sa caute angajati pentru compania de asigurari de viata.

continuarea in Ziarul Financiar

  •   2008-09-24
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii