Financiar

#oficiali ue #sustinere plan #relansare financiara #criza economica

Oficialii UE sustin un plan de relansare de 200 miliarde euro

Ministrii europeni de finante au sustinut marti cu prudenta un plan de relansare a Uniunii Europene (UE) de circa 200 miliarde euro, fara sa se angajeze ferm, din cauza rezervelor pronuntate de mai multe tari .

In cadrul unui text adoptat la finalul unei reuniuni de la Bruxelles, ce va fi supus aprobarii liderilor europeni la un summit in 11 si 12 decembrie, ministrii de finante ai tarilor membre ale UE au "salutat in principiu" propunerile facute saptamana trecuta de Comisia Europeana, transmite AFP.

Propunerile de relansare in contextul recesiunii reprezinta "o baza buna" pentru o reactie "coordonata" in contextul crizei, "luand in considerare caracteristicile statelor membre ale UE", arata un comunicat al oficialilor europeni.

"Suntem de acord ca un pachet de masuri de ordinul a 1,5% din produsul intern brut (PIB) european, adica aproape 200 miliarde euro, ar putea fi un stimulent semnificativ pentru economiile noastre", se mai arata in text.

"Este o suma pe care ni se pare necesar sa o consacram relansarii", a declarat ministrul francez al finantelor, Christine Lagarde . Prudenta textului reflecta, totusi, o serie de divergente referitoare la eforturile care trebuie facute. Franta si Marea Britanie fac parte dintre statele care vor un plan cat mai ambitios cu putinta. Alte tari, insa, au refuzat orice angajament care le constrange in ceea ce priveste cheltuielile. 

  •   2008-12-03
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: SteamOS poate fi descarcat incepand de astazi

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului