Financiar

# stiri finanaciar # banca greceasca #retragere banca #banca romania #piraeus bank

O noua banca se retrage din Romania! Au zeci de mii de clienti

Dupa ce Banca Romaneasca a anuntat ca isi va schimba cat de curand proprietarul, o noua banca greceasca anunta ca se retrage din Romania.  

Piraeus Bank trebuie sa reduca creditele neperformante cu 4 miliarde de euro pana la sfarsitul acestui an, in cadrul unui plan de resctructurare convenit cu Banca Centrala Europeana, care include si vanzarea activelor din regiunea balcanica, inclusiv din Romania, transmite Bloomberg, citat de news.ro.

"Obiectivul nostru principal este sa ne reducem expunerea la detinerile bancare elene non-core si la subsidiarele internationale din Serbia, Romania si Bulgaria. Daca facem acest lucru fara sa fie afectat capitalul atunci vom avea un efect pozitiv asupra bilantului contabil”, a spus directorul general Christos Megalou intr-un interviu acordat la Atena, scrie News.ro.

Piraeus a vandut deja imprumuturi neperformante de aproape o jumatate de miliard de euro in Serbia, Romania si Bulgaria, in ultimele 18 luni, De asemenea, a obtinut 3 milioane de euro din vanzarea a 29 de proproetati, prin licitatii online. Totodata, Piraeus vrea totodata sa vanda subsidiarele din Serbia, Romania si Bulgaria si participaiile la Hellenic Seaways si doua ferme piscicole din Grecia, Selonda si Nireus, mai relateaza sursa citata. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea