Financiar

#turism #turist #sosiri #straini #scadere

Numarul turistilor sositi in Romania a scazut cu peste 13% in primele sapte luni

Sosirile si innoptarile turistilor in hoteluri , hosteluri, , campinguri si asa mai departe au scazut cu 13,6%, respectiv aproape 17%, in primele sapte luni ale lui 2009, potrivit datelor Institutului National de Statistica .

Numai in luna iulie cei doi indicatori au scazut cu aproape 11%, respectiv 15% fata de aceeasi luna a anului trecut, iar sosirile strainilor s-au rarit si ele cu peste 18%.

In primele sapte luni ale anului s-au inregistrat 3,45 milioane de sosiri in structurile de primire (hoteluri, pensiuni etc.), cu 13,6% mai putine decat in perioada similara a lui 2008. Romanii au reprezentat aproape 80% din turistii sositi, iar strainii restul de aproximativ 20%, proportiile fiind asemanatoare cu cele de anul trecut, spune Statistica.

In ceea ce priveste innoptarile in structurile de primire turistica , acestea au fost in numar de 9,3 milioane, cu aproape 17% mai putine decat in primele sapte luni ale lui 2008.

Potrivit INS, indicele de utilizare neta a locurilor de in perioada ianuarie- iulie 2009 a fost de 26,9% pe total structuri de cazare turistica, in scadere cu 6,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

  •   2009-09-03
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila:  Condu-ti tu cariera, nu lasa cariera sa te conduca!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii