Financiar

#imprumut #banci #credite #romani

Numarul romanilor interesati de contractarea unui credit a scazut la jumatate

Doar 14,6% dintre cele 1 000 de persoane chestionate de daedalus millward brown intentioneaza sa contracteze un credit anul acesta, fata de un procent de peste 30% reprezentand persoanele care au contractat un imprumut anul trecut.

Cererea de credite s-a redus considerabil la inceputul acestui an, in ianuarie si februarie numarul persoanelor fizice care au solicitat credite fiind mai redus cu 40% fata de numarul solicitarilor de credite din aceeasi perioada a anului trecut, conform datelor Biroului de Credit.

Comparativ cu 2008, cand numarul noilor aplicanti crestea lunar in medie cu circa 50 000 de clienti, in prezent exista aproximativ 4,4 milioane de romani care au credite la banci, cifra care a ramas constanta inca din decembrie 2008. "Nu este o problema de oferta, este si o problema de cerere pe piata creditarii", spune Lucian Anghel , economistul -sef al BCR, citat de Ziarul Financiar.

 ( citeste continuarea pe newschannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea