Financiar

#insolventa #coment #constructii #productie industriala #unpir

Numarul de insolvente a crescut cu 50 la suta, numai in primul trimestru din 2009

Numarul dosarelor noi de insolventa a crescut numai in primul trimestru al acestui an, cu 50% fata de aceeasi perioada din 2008. Celor aproximativ 5.000 de insolvente inregistrate in prezent ar putea creste insa pana la sfarsitul anului la 20.000, spune presedintele UNPIR , avocatul Arin Stanescu. Cele mai multe falimente au fost inregistrate de firmele care au activat in domenii precum comert , constructii sau productie industriala , potrivit unei statistici redate de Registrul Comertului .

"Daca ne referim la dosarele noi deschise in 2007, acestea au fost circa 8.200, in 2008 au fost aproximativ 14.500, iar in 2009 avem aproape 1.800 in luna martie si aproximativ 5.000 de dosare in primele trei luni ale anului. Este enorm. S-ar putea sa ajungem pana la sfarsitul anului la peste 20.000 de dosare, daca lucrurile merg in continuare asa", a spus presedintele Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania (UNPIR) pentru NewsIn.

Insolventa in comert, constructii si industrii

Cele mai multe firme implicate in procedura de insolventa sunt din domeniile comertului, constructiilor si productiei industriale. Statistica falimentelor inregistrate pe ramuri de activitate, emisa de Registrul Comertului, arata ca majoritatea societatilor implicate in procedura de insolventa, din cauza scaderii consumului si a exportului, activeaza in comert, peste 50%, in constructii si in productie industriala, a spus Stanescu.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-04-16
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Sfaturi pentru tinerii care isi incep activitatea profesionala

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.