Financiar

Numar record de participanti la Forumul de la Davos

Al 39-lea Forum de la Davos incepe miercuri in Alpii elvetieni intr-o atmosfera dominata de criza economica, iar elitele de afaceri si din politica internationala promit sa reflecteze asupra refacerii economiei mondiale, relateaza AFP.

Potrivit organizatorilor, care doresc ca in cinci zile sa "redeseneze lumea de dupa criza", editia de anul acesata se anunta "istorica" datorita numarului-record de participanti.

In total, circa 2.500 de persoane sunt asteptate la Forum, printre care 40 de sefi de state si de guverne. Rusia si China se vor afla in prim-plan, in conditiile importantei lor economice si politice in crestere.

Pentru prima sa vizita la Davos, premierul rus Vladimir Putin va avea onoarea de a sustine discursul inaugural, iar omologul sau chinez, Wen Jiabao, va sustine un discurs in aceeasi zi.

Cancelarul german Angela Merkel , premierul britanic Gordon Brown , presedintele Bancii Centrale europene, Jean-Claude Trichet se vor afla si ei la Davos, pentru a participa la marele "brain storming" din care fondatorul forumului, Klaus Schwab, spera sa rezulte liniile directoare pentru urmatorul G20 dedicat crizei, care va avea loc in aprilie, la Londra.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea