Financiar

#preturi de grila #notari

Notarii vor incasa mai putini bani pentru tranzactiile imobiliare

Evolutia preturilor locuintelor, care au scazut cu 20-30%, a fost, in sfarsit, luata in seama si de expertii care au realizat grila.

Astfel, preturile in functie de care se vor taxa tranzactiile imobiliare vor fi mai mici cu mii de euro din aceasta luna fata de cele anuntate in grila notarilor pentru anul 2009.

Corectia aplicata preturilor din grila notariala valabila pentru anul 2009 vine dupa ce agentii imobiliari au semnalat faptul ca preturile sunt mult mai mari decat cele practicate pe piata, informeaza Cotidianul.

"Din pacate, fata de perioada de referinta avuta in vedere la realizarea ghidului, au intervenit in scurt timp mai multe elemente care necesita, in opinia noastra, introducerea unui coeficient de corectare globala a valorilor orientative din ghid", si-au explicat demersul notarii.

"Ne referim, in primul rand, la deprecierea masiva si accelerata a monedei nationale fata de euro, moneda in care sunt exprimate valorile orientative din ghid, dar si la acutizarea efectelor crizei economice asupra pietei imobiliare, constatata inclusiv de mass-media inca din primele zile ale acestui an", se arata intr-un comunicat al Colegiului director al Camerei Notarilor Publici Bucuresti.

"Societatile de expertiza au comunicat Camerei un coeficient de corectie de 15% a tuturor valorilor orientative din ghid, cu precizarea ca valorile reduse ale bunurilor imobile sunt aplicabile incepand cu 26 ianuarie 2009", se mai arata in comunicat.

Preturi cu 10.000 de euro mai mici Noile preturi de referinta sunt mai mici cu peste 10.000 de euro in cazul cartierelor bucurestene.

In majoritatea zonelor din cartierul Titan, in cazul apartamentelor cu doua camere (cele mai cerute locuinte), cele din blocurile construite inainte de 1977 erau cotate la 75.000, cele de la parter, respectiv 81.000 de euro cele de la un etaj intermediar .

  •   2009-01-29
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Sfaturi pentru tinerii care isi incep activitatea profesionala

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.