Financiar

#primul siloz #norme #metodologie #agricultura #program #ministerul agriculturii

Normele metodologice pentru "Primul Siloz" au fost adoptate

Guvernul a adoptat miercuri normele metodologice cu privire la programul " Primul Siloz ", urmand ca ministerul agriculturii sa rezolve in cel mult zece zile toate solicitarile de acreditare a silozurilor care vor sa participe la program, a anuntat premierul Emil Boc. Pentru schema de garantare a certificatelor de depozit se va aloca initial 42 milioane de lei de la bugetul de stat, iar depozitarii trebuie sa contribuie la fondul de garantare cu 0,5% din valoarea semintelor de consum pentru care au emis certificate de depozit.

Normele de aplicare a programului de finantare agricola stabilesc conditiile pentru licentierea depozitarilor de seminte de consum si constituirea schemelor de garantare a certificatelor de depozit. Potrivit normelor, agricultorii pot folosi certificatele de depozit ca garantie pentru obtinerea de credite de productie.
A fost aprobat formatul licentei de depozit ce urmeaza a se acorda depozitarilor precum si cel pentru certificatul de depozit care va fi pus la dispozitia depozitarilor licentiati si emis fiecarui producator agricol in calitate de deponent de seminte de consum.

In acest sens, depozitarii care doresc sa fie licentiati in anul 2009 trebuie sa depuna la Ministerul Agriculturii, in termen de 10 zile de la publicarea normelor, cereri scrise pentru primirea licentelor.

"Am solicitat Ministerului Agriculturii ca in maximum zece zile sa rezolve toate solicitarile cu privire la acreditarea, licentierea silozurilor", a declarat primul ministru Emil Boc, la finalul sedintei de miercuri a Executivului.

In replica, Ministerul Agriculturii a confirmat ca va rezolva toate solicitarile referitoare la acreditarea silozurilor, in termenul stabilit.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-07-16
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.