Financiar

#buget #impozit #profit reinvestit

Neimpozitarea profitului reinvestit va genera pierderi de 140 de mil. lei la buget

Scutirea de la plata impozitului pe profitul reinvestit de la 1 octombrie va genera pierderi de 140 de milioane de lei la nivelul incasarilor la bugetul general consolidat de anul acesta, a declarat ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea . Ministrul a aprecizat ca facilitatea creata pentru mediul de afaceri are un impact negativ asupra bugetului, dar a dat asigurari ca solutia de neimpozitare va fi mentinuta si in 2010.

Neimpozitarea profitului reinvestit, aplicata de la 1 octombrie anul acesta, va aduce pierderi de 140 milioane lei la bugetul de stat, pana la finalul anului, a declarat ministrul de Finante, Gheorghe Pogea , care a mentionat ca masura va fi mentinuta si in anul viitor.

"Legat de neimpozitarea profitului reinvestit, din discutiile cu Fondul, impactul negativ pe venituri va fi de 140 de milioane de lei", a afirmat Pogea.

Secretarul de stat in Ministerul Finantelor Gheorghe Gherghina a precizat pentru Mediafax ca impactul a fost calculat pentru o perioada de un an, suma de 140 de milioane lei reprezentand venituri care nu vor fi incasate in 2010, deoarece primele plati pe impozitul pe profit din trimestrul patru se realizeaza abia la inceptului anului urmator.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea