Financiar

#negritoiu #bnr #ing #criza #reactie

Negritoiu: BNR a reactionat tarziu la criza

Banca Nationala a Romaniei ( BNR ) a reactionat tarziu la criza actuala, iar masurile de politica monetara adoptate recent nu vor determina si o scadere a dobanzilor pe piata, considera directorul general ING Bank Romania, Misu Negritoiu . In opinia acestuia, nici stabilitatea cursului valutar nu va dura prea mult si nici bugetul de stat nu dispune de bani, "in contextul in care banii au fost cheltuiti inainte de criza".

"Nu cred ca politica monetara e numai atributul BNR si nu cred ca banca centrala se lupta cu criza, ci adopta masuri pentru situatii normale. BNR a reactionat si tarziu, si nu cred ca ceea ce a facut de curand va duce la scaderea dobanzilor pe piata", a spus Negritoiu , citat de Mediafax.
Acesta a afirmat ca este clar ca politica monetara vizeaza mentinerea inflatiei sub control, desi acest indicator nu conteaza in perioada de criza, spune Negritoiu.

Pe de alta parte, reducerea sau chiar eliminarea rezervelor minime obligatorii ( RMO ) ar duce la o cantitate maxima de bani pe piata, potrivit sefului ING, in schimb nu crede ca dobanda se va reduce prea mult in urmatoarea perioada si nici ca stabilitatea cursului va dura prea mult.

Negritoiu propune reducerea TVA


Seful ING Bank Romania considera ca ar trebui luate trei masuri anticriza la nivelul politicii monetare, cat si pentru sustinerea investitiilor si crearea de locuri de munca.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-07-09
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii