Financiar

#adrian nastase #deficit bugetar

Nastase: Ar fi fost mai bine sa mergem pe un deficit de 3-3,5%

Pentru 2009, ar fi fost mai potrivita o estimare a deficitului bugetar la 3 sau 3,5%, in loc de 2%, cum a stabilit-o Guvernul, potrivit liderului BPN al PSD, Adrian Nastase.

"Discutia a fost buna, de prim contact in care colegii au ridicat 4-5 probleme importante pentru guvern si sustinerea in Parlament a Guvernului. Ar fi fost mai bine daca s-ar fi mers pe un deficit de 3 - 3,5 la suta, nu de 2%, care cu greu va putea fi respectat", a declarat Adrian Nastase.

Potrivit lui Adrian Nastase, o estimare a deficitului bugetar la 3 - 3,5% ar conferi Guvernului mai multa credibilitate si ar oferi mai multe resurse pentru proiectele de invesitii. "Coborarea deficitului progresiva de la 5,3% la 3% sau 3,5% ar fi mai potrivita si ar exista si mai multe resurse pentru proiectele de investitii. Credibilitatea este un factor extrem de important legat de problemele cu care se confrunta un guvern, va spun din experienta", a adaugat Nastase.

In ceea ce priveste dosarul "Trofeul Calitatii" in care este implicat si in urma caruia procurorii au pus sechestru recent pe conturile sale, Nastase a precizat ca "un dosar privind campania electorala nu este un dosar impotriva mea, cu atat mai mult cu cat eu nu eram candidat independent , ci eram candidat PSD".

El a adaugat faptul ca "in dosar au fost pusi 900 de martori, soferi, tipografi, transportatori , ceea ce inseamna ca solutionarea lui va dura ani de zile", subliniind ca "este vorba de o mare diversiune".

  •   2009-02-02
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Cum iti gasesti un job pe timp de criza?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii