Financiar

Muncitorii straini cresc peste asteptari piata pensiilor private

Estimarile initiale aratau o crestere a numarului de clienti cu 100.000 pe an, insa in ultimele luni fondurile au castigat peste 200.000 de clienti.

Numarul de clienti ai fondurilor de pensii obligatorii (pilonul II) a crescut mult peste asteptarile administratorilor in ultimele luni, principala cauza a acestei evolutii fiind faptul ca firmele locale au adus multi muncitori din strainatate , care sunt obligati sa adere la un fond.

Anul trecut, administratorii estimau ca pe piata pensiilor obligatorii vor intra in fiecare an circa 100.000 de clienti noi, insa potrivit datelor Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS) fondurile de pensii au mai castigat circa 206.000 de clienti in ultimele luni.

Daca dupa prima etapa de repartizare aleatorie , care a avut loc dupa campania initiala de aderare, fondurile de pensii aveau circa 4,15 milioane de participanti, ultima raportate a CNPAS arata ca fondurile au ajuns la peste 4,36 de milioane de clienti. Majoritatea clientilor noi au ajuns la fonduri prin repartizare aleatorie, deoarece nu au aderat in primele patru luni de la angajare.

continuarea in Ziarul Financiar

  •   2008-09-24
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum se transporta un computer

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.