Financiar

#mugur isarescu #guvernator #cartea recordurilor

Mugur Isarescu, in Cartea Recordurilor

Mugur Isarescu a intrat oficial in Cartea Recordurilor drept cel mai longeviv guvernator al unei banci centrale. El conduce in continuare BNR, dupa 19 ani in care a coordonat politica economica a Romaniei.

Mandatul lui Mugur Isarescu , inceput in 1990 este consemnat astfel oficial de catre World Records Academy, informeaza Cotidianul.

Guvernatorul in varsta de 60 de ani este considerat de multi ca omul care a creat viziunea economica postdecembrista din Romania, evitand un colaps financiar ca cel din Bulgaria.

Printre cele mai importante masuri ale guvernatorul sunt cresterea rezervelor nationale de aur si euro, temperarea inflatiei si introducerea leului nou.

Mugur Isarescu a fost prim ministru in perioada decembrie 1999 – noiembrie 2000 si a deschis negocierile cu Uniunea Europeana, care au avut ca rezultat aderarea Romaniei in 2004.

  •   2009-07-16
  •  

Articol scris de

V.E.

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.