Economia este intr-o stare proasta . Dar nici chiar atat de proasta incat sa nu remarcam ca exista totusi si motive de bucurie.

Forbes a intocmit o lista a motivelor de bucurie economica, de la pretul scazut al hidrocarburilor la pretul suportabil al caselor, dupa ani intregi de costuri astronomice.

Oamenii nu raman neincrezatori prea mult timp

In octombrie, increderea consumatorilor s-a prabusit pana la un nivel istoric. "Peste sase luni insa, oamenii vor fi foarte adaptabili" sustine Joel Naroff, economist sef la TD Bank. "Oamenii nu raman deprimati pentru atat de mult timp. Lucrurile care erau deprimante nu mai par asa de teribile dupa ce ai trait cu ele timp de sase luni", sustine el.

Rata somajului

In octombrie, rata somajului in SUA, spre exemplu, era de 6,5%. Acest numar va mai scade inainte de a creste. Cu toate acestea, inseamna ca marea majoritate a oamenilor inca mai au o slujba. Acestia vor realiza la un moment dat ca slujba lor nu pleaca nicaieri si vor incepe sa cheltuiasca din nou.

Benzina mai ieftina

scaderea pretului la benzina si motorina a diminuat temerile privind inflatia. Oamenii sunt inca pesimisti, noteaza Lynn Franco, director al Conference Board Consumer Research Center, insa "asteptarile privind inflatia, care au fost, istoric vorbind, la niveluri ridicate in ultimele luni, au scazut considerabil dupa scaderea pretului la combustibili".

  •   2008-12-02
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Care sunt pasii pentru infiintarea firmei tale

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii