Financiar

Moldova: Asigurarile de bunuri au crescut cu 58,5%

Potrivit ultimelor euro , la cursul oficial publicat astazi  de Banca Nationala a Moldovei, rezultatele sunt urmatoarele: prime subscrise  - 13,4 milioane euro, in crestere cu 3,5 milioane euro.

Pentru a avea o imagine mai exacta a ceea ce inseamna aceste cifre, vom prezenta situatia existenta in Romania in aceeasi perioada, cu precizarea ca piata asigurarilor din Romania este printre ultimele din Europa.

Astfel, primele brute subscrise in trimestrul I 2008  de catre companiile de asigurari din Romania au fost in valoare de 2.380,47 milioane lei.

Comparativ cu perioada similara din 2007, acest indicator a inregistrat in trimestrul I 2008 o crestere nominala cu 16,80%.

Exprimate in euro (la un curs mediu de schimb de 3,6892 lei/euro, determinat ca medie aritmetica a seriilor zilnice calculate de BNR in primele trei luni din 2008), primele brute subscrise in trimestrul I 2008 au fost in valoare de 645,25 milioane euro, cu 7,06% mai mult decat in trimestrul I al anului anterior .

Conform raportului trimestrial al Comisiei Nationale a Pietei Financiare din Moldova, "in perioada de referinta majoritatea componentelor pietei asigurarilor au crescut fata de aceeasi perioada a anului 2007, respectiv: asigurarile benevole de persoane – cu 21,5%; asigurarile benevole de bunuri – 58,5%; asigurarile obligatorii – 42,5%".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea