Financiar

#probleme #criza #ministru #imm

Ministrul IMM-urilor: 63% dintre IMM-uri doresc disparitia impozitului minim

Aproximativ 63% dintre IMM -uri doresc sa scape de impozitul minim si mai bine de 90% dintre firme se confrunta cu probleme cauzate de criza financiar-economica, a declarat ministrul IMM -urilor, Constantin Nita . El a mai precizat ca majoritatea covarsitoare a intreprinderilor mici si mijlocii se autofinanteaza, in detrimentul imprumuturilor bancare.

Conform unui sondaj efectuat de catre Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) si prezentat joi, intr-o conferinta de presa, de catre ministrul IMM-urilor, Constantin Nita si presedintele Fondului, Aurel Saramet, firmele din Romania considera ca birocratia excesiva, fiscalitatea, numarul mare de autorizatii necesare si impozitul minim sunt cele mai daunatoare mediului de afaceri.

“Ne-am propus ca anul acesta sa reducem numarul de autorizatii necesare firmelor. Vrem sa scapam de 44 de autorizatii. Pana acum am reusit sa eliminam 12 dintre ele”, a declarat ministrul IMM-urilor.

“Peste 60% dintre firme considera ca cel mai mare obstacol in dezvoltarea afacerii este impozitul minim. Alte obstacole importante sunt controalele si inspectiile fiscale si fiscalitatea ridicata”, a declarat Aurel Saramet, presedintele FNGCIMM.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-08-06
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Criteriile de alegere a unui laptop

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Aplicatii pentru prelucrarea de fotografii pe smartphone

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.