Financiar

#taxe impozite #casa #avere

Ministrul Finantelor vrea sa impoziteze casele la valoarea de piata

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu a declarat ca proprietatile din Romania nu sunt taxate la adevarata lor valoare si ca ia in considerare aplicarea impozitului la valoarea de piata a acestora si nu la valoarea de impozitare . El a precizat ca este vorba mai ales despre terenurile si proprietatile oamenilor bogati, care isi afiseaza averea, si ca va face tot posibilul pentru ca romanii de rand sa nu fie afectati.

"Suntem o tara de proprietari. Aproape 80% dintre familiile romanilor au in proprietate euro . De aceea taxa pe un apartament este undeva in zona zecilor sau sutelor de euro. Daca am duce aceste apartamente la valoarea de piata actuala, care-i mai mica decat cea de acum 2 ani, ne-am duce in zona zecilor de mii de euro, iar daca le-am taxa la valoarea lor reala ar trebui sa ne ducem cu taxa in zona miilor de euro, ceea ce ar fi greu de suportat", a declarat Vladescu pentru Pro TV.

(citeste continuarea pe Gandul.info)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea