Financiar

#seceta #strategie #mandat #agricultura #ilie sarbu

Ministrul Agriculturii cauta "o strategie de urgenta" pentru combaterea secetei din acest an

Ministrul Agriculturii , Ilie Sarbu , a fost mandatat sa prezinte in sedinta de miercuri a Guvernului o "strategie de urgenta" pentru combaterea secetei de anul acesta, a anuntat luni vicepremierul Dan Nica, la finalul sedintei coalitiei guvernamentale. Nica a precizat ca primul subiect luat in discutie in cadrul sedintei s-a referit la domeniul agriculturii si al irigatiilor, in conditiile in care "se anunta o seceta foarte mare si daca aceasta prognoza se adevereste este nevoie de masuri suplimentare".

"Desi efortul pe care l-a facut a fost unul extraordinar de cand a preluat mandatul ministrul Ilie Sarbu, acesta l-a preluat cu 60 de mii de hectare irigate, acum au ajuns la 560.000, suprafata este insuficienta pentru ca se anunta o seceta foarte mare. In acest sens s-a hotarat ca ministrul Ilie Sarbu sa vina miercuri in Guvern cu o strategie de urgenta pentru extinderea, acolo unde este posibil, a sistemelor de irigatii si punerea acestora in functiune pentrsu ca suprafetele irigate sa fie cat mai mari", a declarat vicepremierul Romaniei, citat de NewsIn.

Ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale, Ilie Sarbu, a declarat, vineri, ca Romania nu va fi pusa in acest an in situatia sa importe grau, deoarece, chiar si in conditii de seceta, productia autohtona poate satisface necesarul intern de consum.

"Daca producem trei milioane de tone de grau, ceea ce cred ca se poate realiza in orice conditii, inclusiv de seceta, nu vom fi nevoiti sa apelam la importuri . Consumul intern fiind asigurat de productia autohtona, insa nici nu vom face exporturi ca in ultimii ani", a declarat ministrul agriculturii.

Potrivit datelor centralizate de MAPDR, pana in prezent, 1.054.000 hectare de teren insamantat cu cereale au fost afectate de seceta si inghet.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea