Financiar

Ministerul Agriculturii anunta inceperea perioadei de prohibitie a pescuitului din 15 aprilie

Pescuitul oricaror specii de pesti, crustacee sau moluste in apele maritime si continentale este interzis pentru 60 de zile , in perioada 15 aprilie-13 iunie, iar pentru apele de frontiera durata prohibitiei este de 45 de zile, a informat, vineri, ministerul agriculturii si dezvoltarii rurale ( MADR ).

"Durata prohibitiei pentru pescuitul oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si alte vietuitoare acvatice in apele maritime interioare si in apele continentale este de 60 de zile in perioada 15 aprilie-13 iunie inclusiv, iar pentru apele de frontiera de 45 de zile, in perioada 15 aprilie-29 mai inclusiv", se precizeaza in comunicatul remis de MADR, pentru NewsIn.

De asemenea, in complexul Razelm Sinoe si in lacurile litorale prohibitia este de 77 zile, in intervalul 15 aprilie - 30 iunie inclusiv.

"Pe perioada prohibitiei in bazinele piscicole naturale este permis pescuitul stiucii cu echipament de pescuit sportiv si momeli artificiale. Pescuitul sportiv al pastravului indigen, fantanel si a coregonului este oprit in perioada 15 septembrie 2007-31 decembrie 2008 iar pescuitul lipanului este interzis pana la 31 mai inclusiv", informeaza MADR.

Potrivit sursei citate, se declara zone cu regim de protectie integrala pentru resursele acvatice vii din Marea Neagra zona Sacalin Zatoane si rezervatia marina 2 Mai-Vama Veche.

In zonele de protectie pescuitul este interzis cu exceptia pescuitului sportiv care se va desfasura in afara perioadei de prohibitie cu eliberarea in mediul acvatic a pestilor.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea