Financiar

#extractie huila #mine valea jiului #termocentrale #petrosani

Minerii din Valea Jiului cresc productia de huila

Minerii din Valea Jiului vor lucra in zilele de sambata si duminica, din luna ianuarie, pentru cresterea productiei de carbune , pe fondul crizei gazelor naturale si a cererii existente pe piata energiei, estimandu-se ca livrarile catre termocentrale vor fi suplimentate cu aproximativ 5.000 de tone pe saptamana.

"In vederea cresterii productiei livrate la beneficiari, s-a luat decizia de a se lucra suplimentar, in zilele de sambata si duminica, din cursul acestei luni, fapt care va conduce la o crestere suplimentara a livrarilor de carbune cu circa 4.800-5.000 de tone pe saptamana, respectiv cu 20.000 de tone pe luna. Pe aceasta cale, cresterea de productie estimata in luna ianuarie este de circa 8-10 la suta", au precizat, joi , pentru Agerpres, reprezentantii Companiei Nationale a Huilei ( CNH ) Petrosani.

Minerii lucreaza suplimentar, in fiecare saptamana, pentru a compensa necesarul de la termocentralele Mintia si Paroseni. Astfel, media zilnica a livrarilor programate la Termocentrala Mintia este de 6.800 de tone, adica 34.000 de tone saptamanal. 

  •   2009-01-08
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Sfaturi pentru tinerii care isi incep activitatea profesionala

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii