Financiar

#restante credite #venituri romani #pierderea casei #imprumut banci

Mii de romani risca sa-si piarda casele dupa scaderea veniturilor

Mii de romani risca sa ramana pe drumuri, dupa ce s-au imprumutat de la banci, iar apoi salariile si pensiile le-au fost diminuate cu 25%.

De asemenea, numai in ultimul an, veniturile populatiei au scazut, in medie, cu aproape 40%, in timp ce peste 100.000 de intreprinderi mici si mijlociiau dat faliment, arata datele FACIAS (Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului).

Asadar, in ultimii ani, datoriile romanilor s-au acumulat si bancile au vandut creantele firmelor de recuperare de datorii, pentru care nu exista lege speciala, nici organism de reglementare sau supraveghere si care functioneaza ca oricare alta societate comerciala.

"Atragem atentia asupra necesitatii unor masuri de urgenta, care sa vizeze acordarea unui regim preferential, prin posibilitati de esalonare a ratelor, acordarea unor termene de gratie sau eliminarea penalitatilor si a dobanzilor, pentru cetatenii aflati in aceasta situatie limita, dupa aplicarea legilor austeritatii din 2010", precizeaza reprezentantii FACIAS.

Restantele romanilor la credite au ajuns la 5,1 miliarde euro , in ianuarie 2012, fata de 3,8 miliarde de euro, in aceasi luna a anului trecut. Ritmul de crestere este de doua ori mai mare comparativ cu media lunara de acum un an.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea