Financiar

#atelier de croitorie #masina de cusut

Mica ta afacere, atelierul de croitorie si retus – cum sa te organizezi cu succes pentru o afacere pe masura

Atelierele de croitorie si retus sunt din ce in ce mai populare. Desi exista atat de multe magazine ce dispun de articole vestimentare se imparte totul in doua: fie sunt prea scumpe, fie prea ieftine si inferioare din punct de vedere calitativ. In plus, acestea se realizeaza dupa tipare standard, ceea ce nu permite multora sa isi gaseasca acele articole vestimentare perfecte pentru silueta proprie.

O alternativa pentru aceste situatii a fost mereu un atelier de croitorie si retus. Acestea permit ca orice articol vestimentar sa fie ajustat dupa caz si necesitate. Tot mai cautate, astfel de ateliere sunt fara doar si poate necesar a fi dotate corespunzator. Marea diferenta se face si in calitatea lucrarii, precum si a dotarilor, utilajelor ce pot realiza cusaturi calitative.

Dotarile unui atelier

In functie de cat de extinsa este afacerea, in functie de profilul specific – croitorie de lux, axata pe tinute feminine, de seara sau pur si simplu posibil de realizat orice articol vestimentar, critorie pentru tinute masculine etc. – se vor alege si dotarile corespunzatoare.

In general, la capitolul dotari primul interes se leaga de masinile de cusut, ce la randul lor sunt variate. Prima etapa de realizare a unor articole vestimentare se refera la croi, taierea materialului dupa dimensiuni specifice, urmata de surfilat, cusut si ulterior completari dupa caz pana la punctul final.

Masinile de cusut in ateliere mici sunt de tip 2 in 1, putand sa ofere si cusaturile specifice pentru surfilat. Acolo unde se lucreaza la nivel industrial se mentine interesul pentru ca masinile sa aiba astfel de functii separate. In orice caz, alternativa pentru ca dotarile de acest gen sa fie la un pret rezonabil se refera la variante second hand sau reconditionate, precum este oferta de la www.goodstyle.ro. Cu mici modificari sau imbunatatiri, astfel de masini sunt perfect functionale, achizitionate cu un cost mai mic decat varianta noua din fabrica. Au o durata de viata mare si nu tradeaza cu nimic faptul ca au mai fost folosite.

Un alt avantaj aici se refera la gama variata de branduri ce alcatuieste oferta generoasa a celor de la Good Style. Masini de cusut sau brodat Juki, Brother, Durkopp, Ricoma si multe altele sunt optiuni pentru cei interesati de dotari calitative. Se ofera si garantie produsului ales, astfel ca nu exista scepticism cu privire la modul de functionare pe termen lung.

Masinile de brodat, un element de originalitate

Este evident ca si pe aceasta nisa se inregistreaza competitivitate. Asa se face ca trebuie sa existe si un plan ce te scoate din anonimat, ce te face remarcat. O idee in acest sens ar putea fi vorba de personalizarea creatiilor. In timp ce unii merg pe ideea de coasere manuala a unor detalii, altii prefera broderia. Masinile special dedicate in acest sens va permit executia modelelor diverse, pe suprafata suport la fel de diversa. In plus, broderia aplicata poate fi o solutie optima pentru scopuri diverse – expunere de logo, personalizare uniforma etc. – astfel ca sunt mai multe sanse de a spori numarul de clienti, de cereri.

La Good Style optiunile de masini de brodat incep cu cele ce au unul sau doua capete, pana la 12.

Completari

Daca detaliile nu ar conta atunci clientii nu ar reveni acolo unde rezultatul dorit a fost impecabil. Pare greu de crezut ca pleci de la croitorie cu haina sifonata si esti multumit de asta. Asadar, ca ultime aspecte de interes vor conta sistemele de calcat, ce permit ca orice articol vestimentar sa fie calcat corespunzator inainte de inmanare.

Intrucat diferentele intre un fier de calcat profesional si unul de uz comercial, din magazine sunt evidente un atelier care se respecta si ofera acelasi lucru si clientilor va tine cont de nevoia unei dotari profi.

Ateliere de acest gen inlocuiesc necesarul de achizitie a articolelor vestimentare, realizand maniera personalizata pentru ca dimensiunile si forma acestora sa fie perfecte pentru cel interesat. Nici nu incape discutie si indoiala ca acest mod este baza unei garderobe de invidiat. Intelegand care este nevoia publicului in acest sens se va ajunge si la intelegerea faptului ca dotarea unui atelier poate face diferenta in alegerile celor interesati. Pentru servicii ireprosabile ai nevoie nu doar de viziune si management, ci si de pricepere si dotari ce pun in valoare toate aceste calitati.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea