Financiar

#apartament #pret #scadere

Metrul patrat in apartamentele noi din Bucuresti a scazut cu 11,7%

Pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Bucuresti a ajuns in luna mai la 1.447 euro/mp de suprafata utila, mai mic cu 11,7% fata de mai 2009, insa a crescut usor, cu 0,1%, fata de aprilie 2010, cand valoarea medie a unui metru patrat util era de 1.445 euro, potrivit imobiliare.ro , citat de NewsIn.

In ceea ce priveste apartamentele vechi din Capitala, valoarea Indicelui imobiliare.ro pentru aceasta categorie a ajuns la 1.250 euro/mp de suprafata utila, cu 0,7% mai mult decat in luna precedenta.

Apartamentele cu o camera s-au scumpit cel mai mult, cu 2,1%, in timp ce apartamentele cu doua, respectiv patru camere s-au scumpit cu 0,9%, respectiv 0,6%.

Pretul apartamentelor cu trei camere a ramas neschimbat in luna mai.

In Brasov, conform Indicelui imobiliare.ro, in luna mai, pretul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vanzare are o valoare de 946 euro/mp de suprafata utila.

Fata de luna precedenta, se inregistreaza o crestere de 1,2%, sub influenta evolutiei preturilor apartamentelor noi, insa in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, pretul mediu actual este cu 6% mai mic.

Cu o valoare medie de 1.071 euro/mp util, apartamentele noi din ansamblurile rezidentiale brasovene au inregistrat cea mai mare crestere in ultima luna: +15,5%, dupa ce in aprilie, acestea au ajuns la un minim istoric .

In ceea ce priveste apartamentele vechi, pretul solicitat in luna mai a ajuns la 934 euro/mp, cu 0,1% mai putin fata de luna precedenta.

Potrivit imobiliare.ro, cresterile de pret inregistrate in Cluj-Napoca in intervalul februarie - aprilie nu au putut fi sustinute in mai. Astfel, dupa trei luni de crestere, s-a produs o scadere si la Cluj.

Astfel, Indicele imobiliare.ro pentru luna mai prezinta o valoare medie de 1.017 euro/mp util pentru apartamentele din Cluj-Napoca, in scadere cu 3,7% fata de luna precedenta si cu 4,6% fata de aceeasi luna a anului trecut.

Apartamentele noi s-au ieftinit cel mai mult in intervalul analizat, 4,5%, pretul cerut pentru aceasta categorie scazand de la 1.022 euro/mp la 976 euro/mp util.

Apartamentele din Constanta s-au scumpit cu 0,6% in luna mai cand Indicele imobiliare.ro a inregistrat valoarea de 1.028 euro/mp de suprafata utila.

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, valoarea medie actuala este cu peste 11,4% mai mica.

In continuare, pretul pe metrul patrat al apartamentelor noi din Constanta este considerabil mai ieftin decat al celor vechi, diferenta fiind de aproape 5%.

Potrivit analistilor de la imobiliare.ro, dupa o relativa revigorare a pietei imobiliare din Iasi in ultimele luni, luna mai prezinta un nou val de reduceri de preturi la apartamentele scoase la vanzare in cel mai mare oras din Moldova.

Astfel, in luna a fost inregistrata cea mai mica valoare medie, 908 euro/mp util, in scadere cu 1,2% fata de luna aprilie.

Apartamentele noi au inregistrat o crestere importanta de 4,7%, ajungand la valoarea medie de 987 euro/mo util.

Cu o scadere de 2,2%, pretul mediu la apartamentele vechi din Iasi este in prezent 893 euro/mp. Diferenta de pret intre cele doua categorii imobiliare este de 10% si se mentine in continuare mai ridicata decat in celelalte mari orase din tara.

Trendul de scadere vizibil in luna aprilie a continuat si in mai pe piata imobiliara din Timisoara.

Pretul mediu pe metru patrat de suprafata utila a scazut, astfel, cu 2,9%, pana la valoarea de 915 euro, atingandu-se un nou prag minim. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, diferenta de pret este de 8,1%.

Spre deosebire de luna aprilie, in mai, cea mai mare scadere a fost inregistrata la apartamentele vechi: -3,4%, pretul mediu actual ridicandu-se la valoare de 909 euro/mp util. In acelasi timp, pretul mediu cerut pentru apartamentele noi scoase la vanzare in Timisoara a scazut cu 1,4%, pana la valoarea de 940 euro/mp util.

Luna mai este a doua luna consecutiva in care Indicele imobiliare.ro pentru Timisoara atinge un nou nivel minim de la inceputul perioadei de criza.

In mai, pretul cerut de proprietari si intermediari pentru un metru patrat de suprafata utila in cazul apartamentelor vechi a ajuns la 909 euro, cu 3,4% mai putin decat in luna precedenta.

Cel mai putin afectate au fost apartamentele cu o camera, de altfel singura categorie de apartamente vechi a carei pret se mentine inca peste pragul de 1.000 euro/mp.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea