Financiar

Mercedes nu mai vine in Romania

Noua euro .

Noua uzina Mercedes va fi construita la circa 80 de kilometri de Budapesta. La Kecskemet vor fi produse doua dintre cele patru noi modele de automobile compacte aflate in planurile de viitor ale Mercedes.

Intr-o prima faza, fabrica, ce va avea 2500 de angajati, va produce noua generatie de motoare Mercedes-Benz in patru cilindri, care va intra pe piata in cursul anului 2008, urmand ca apoi sa construiasca, cel mai probabil din 2010, si noile modele din clasa A si B.

Decizia concernului german de a alege Ungaria drept destinatie a viitoarei investitii greenfield, ia oarecum prin surprindere piata auto. Specialistii vedeau Romania si Polonia drept candidate favorite, costurile fortei de munca, in special in cazul Romaniei, si infrastructura dezvoltata si reteaua de furnizori, in cazul Poloniei, fiind principalele atuuri ce urmau sa fie luate in calcul.

Daimler a anuntat, pe de alt parte, ca va investi 600 milioane de euro in extinderea capacitatilor de productie la fabrica Rastatt din Germania, unde sunt fabricate, in prezent, modelele compacte din gamele A-Classe si B-Classe.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea