Financiar

MEF va lansa eurobonduri dupa prognoza de primavara a CE

Ministerul Economiei si Finantelor nu va lansa obligatiuni in euro inainte de finalizarea prognozei finale de primavara a Executivului european si poate refinanta emisiunea de eurobonduri scadenta in iunie din incasarile din privatizari, a spus ieri ministrul de resort, Varujan Vosganian, informeaza NewsIn.

"Nu lansam eurobondurile inainte de prognoza finala de primavara a Comisiei Europene si avem destui bani sa acoperim datoria scadenta la jumatatea anului, de 600 milioane euro, din privatizari. Banca Centrala Europeana a avut deja o evaluare mult mai moderata fata de previziunile negative ale analistilor internationali", a spus Vosganian.

El a mentionat ca nu exista o presiune pentru Romania de a lansa emisiunea de eurobonduri, intrucat datoria externa scadenta la mijlocul acestui an poate fi acoperita fara probleme din veniturile obtinute din privatizare. "Romania are suficienti bani numai din privatizare sa acopere suma ce trebuie platita la mijlocul anului. Datoria poate fi platita din incasarile din privatizare, fara sa afecteze deficitul bugetar", a mai spus Vosganian.

Ministerul Economiei si Finantelor anuntase, in decembrie 2007, ca si-a planificat sa se imprumute, in 2008, prin emisiuni de obligatiuni de stat in valoare totala de 11 miliarde lei si printr-o emisiune de euroobligatiuni de cel putin 500 milioane euro, cu scadenta de 10 ani. Ministerul mentionase ca urmarea, prin noua emisiune de obligatiuni in euro, sa refinanteze emisiunea de eurobonduri in valoare de 600 milioane euro scadenta in iunie 2008.

Dupa primele trei luni ale acestui an, bugetul consolidat inregistra un excedent intre 0,1 si 0,2% din produsul intern brut (PIB), declarase Vosganian saptamana trecuta.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro
  •   2008-04-22
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum se transporta un computer

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Sfaturi pentru tinerii care isi incep activitatea profesionala

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii