Financiar

#mediu afaceri american #scadere afaceri

Mediul de afaceri american, cel mai prost din ultimii 27 de ani

Climatul economic si de afaceri din Statele Unite este cel mai prost din ultimii 27 de ani, criza durand de mai mult de un an.

Potrivit unui sondaj realizat de National Association of Business Economics (NABE), preluat de Reuters, economia a cunoscut o scadere accentuata in ultimul sfert de an, fiind posibil sa se prabuseasca pana la cel mai scazut nivel de la cel de- al doilea Razboi Mondial .

Colapsul pietei imobiliare americane, ce a rezultat intr-o criza globala a creditelor, au cauzat cheltuieli mult mai reduse decat in trecut. Aproximativ 47 de procente din cei intervievati de NABE au raportat o scadere in cererea de servicii si bunuri.

Acesta este cel mai prost nivel din 1982, cand NABE a inceput sa supravegheze piata. Lucrurile nu arata bine nici pentru 2009, aproximativ 78 procente fiind de parere ca produsul intern brut va fi mai scazut decat anul trecut. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea