Financiar

#piata muncii #angajati #locuri de munca

Medicii si asistentii sociali, cei mai cautati pe piata muncii

Rata locurilor de munca vacante din Romania a fost, in trimestrul al treilea din 2009, de 0,8%, in scadere cu 0,09% fata de trimestrul precedent, respectiv cu 1,26% fata de acelasi trimestru al anului 2008, arata datele Institutului National de Statistica. Cea mai mare cerere de forta de munca a fost in sanatate si asistenta sociala si in agricultura.
 
In trimestrul al treilea, cea mai mare nevoie de oameni a fost in activitatile de sanatate si asistenta sociala (3,36%), agricultura, silvicultura si pescuit (1,64%) si in administratia publica (1,50%). Cea mai mica valoare a ratei locurilor de munca vacante s-a regasit in industria extractiva (0,03%), in domeniul tranzactiilor imobiliare (0,21%) si in activitatile de Comert cu ridicata si cu amanuntul (0,23%). 

Potrivit INS, ocupatiile cele mai cautate de angajatori au fost cele de specialisti cu ocupatii intelectuale si stiintifice - grupa majora 2 (1,11%) si de tehnicieni, maistri si asimilati - grupa majora 3 (1,05%). Cea mai redusa disponibilitate a locurilor de munca s-a regasit in randul membrilor corpului legislativ ai executivului, inaltilor conducatori ai administratiei publice, conducatorilor si functionarilor superiori din unitatile economico-sociale si politice - grupa majora 1 (0,44%) si cea a functionarilor administrativi - grupa majora 4 (0,53%).

In profil teritorial, cele mai multe locuri de munca neocupate au fost in Moldova (1,12%), urmata de regiunea Bucuresti (1,04%). In regiunea Nord-Vest (0,48%), respectiv Sud-Vest (0,55%) s-au inregistrat cele mai scazute valori ale acestui indicator.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea