Financiar

Medicamentele si mobila, in topul cresterilor din sectorul de retail

Primul trimestru al anului a inregistrat o crestere a comertului cu amanuntul, sutinuta de sectorul produselor nealimentare. O crestere exploziva se remarca la inmatricularile noi, numarul acestora fiind mai mare cu 58% fata de trimestrul I din 2007.

Cea mai mare pondere au avut-o autobuzele si microbuzele, cu o crestere de aproape 131%. Evolutia din piata auto a determinat cresterea cu 16% a vanzarilor de carburanti .

"Cresterea comertului cu  amanuntul in trimestrul 1 din 2008 fata de cel din 2007 , a fost sustinuta atat de sporirea volumului vanzarilor de produse nealimentare cu 17,3%, cat si a produselor alimentare, bauturi si tutun , cu 14,3%.

Dinamica serviciilor pentru populatie este sustinuta de aportul activitatilor intr-un domeniu, se pare, predilect romanilor in ultimul timp si anume jocurile de noroc, dar si activitatilor recreative, ambele aratandu-ne o crestere cu peste 36%" , a declarat  Virgil Voineagu,presedintele INS.

Au existat si exceptii in cazul evolutiei ascendente a comertului cu amanuntul. Cea mai importanta se inregistreaza in cazul articolelor de imbracaminte .

"Se remarca un recul in privinta vanzarilor de produse textile, imbracaminte si articole din piele cu o scadere cu peste 15 % , dupa toate probabilitatile, pe seama mentinerii unor preturi ridicadate la aceste produse", Virgil Voineagu, presedintele INS.

Potrivit INS, serviciile au sustinut 48,8% din cresterea PIB in trimestrul I din 2008, pe seama avansului anual de 7,5% aferent ponderii de 52,3% din PIB.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea