Financiar

#mark zuckerberg #facebook #furt

Mark Zuckerberg, acuzat ca ar fi furat Facebook-ul

Mark Zuckerberg , fondatorul si CEO-ul Facebook, este acuzat ca, in urma cu cativa ani, ar fi accesat ilegal conturile de email ale rivalilor sai, cu scopul de a le sabota proiectele care ar fi concurat Facebook.

Potrivit Businessinsider.com, seful Facebook a avut prima tentativa de hacking in 2004, atunci cand a aflat ca un ziar studentesc de la Harvard, numit "The Crimson", urma sa publice un articol in care Zuckenberg era pus la zid, pentru ca ar fi furat ideea unei retele sociale de la cativa studenti ai universitatii Harvard.

Mai mult, in articol se spunea ca Zuckenberg ar fi incercat sa saboteze reteaua rivalilor sai.

In 2004, Facebook, care acum se lauda cu 400 de milioane de utilizatori in intreaga lume, era o retea sociala redusa la campusul universitatii Harvard si se numea TheFacebook.com.

Pe atunci, Zuckerberg era deja intr-o disputa cu trei studenti care ii cerusera ajutorul pentru a crea o retea de socializare online.

Cei trei studenti l-au acuzat pe viitorul CEO ca i-a indus in eroare, atunci cand si-a oferit ajutorul pentru construirea site-ului HarvardConnection.com, ca a preluat ideea in interes propriu, trimitand acuzatiile ziarului din campus.

Zuckerberg a reusit sa-i convinga pe reporterii de la "Crimson" ca reteaua la care lucra el era diferita, in totalitate, de HarvardConnection.com, care era in principal un site de dating online .

In acelasi timp, se pare ca Zuckerberg i-a spus unui prieten ca a reusit sa sparga conturile jurnalistilor de la Crimson.

Cum a reusit sa faca acest lucru?

In primul rand, a cautat pe TheFacebook.com numele celor care faceau parte din echipa redactionala a ziarului.

Apoi, a cautat in rapoartele cu parole gresite introduse de diversi utilizatori si a gasit parolele incorecte introduse de cei de la Crimson.

In final, dupa ce a gasit o serie de parole gresite, Zuckerberg ar fi incercat sa foloseasca acele parole pentru a accesa conturile de email ale redactorilor.

In acest fel, a reusit sa acceseze doua conturi de email, unde a citit discutiile celor de la Crimson, in care se arata ca vor sa inceapa o ancheta pe baza acuzatiilor primite de la cei trei studenti.

Intr-un alt articol publicat de Business Insider, se spune ca Zuckerberg ar fi avut o a doua tentativa de a sparge conturile de email ale rivalilor sai de la HarvardConnection.com, care isi schimbase deja numele in "ConnectU" in mai 2004.

Desi Facebook devenise deja destul de popular in vara anului 2004, Zuckerberg era ingrijorat de competitia sa.

Business Insider spune ca Zuckerberg a "spart" sistemul ConnectU si a modificat mai multe profiluri de utilizatori, inclusiv cel al unuia dintre studentii care il acuzau de furtul de idei, caruia i-a completat profilul cu informatii false.

Cel care avea sa devina copilul minune al Internetului s-a logat pe unele dintre conturi si le-a facut “invizibile”, fiind mai greu pentru utilizatori sa se gaseasca intre ei.

In total, Zuckerberg ar fi modificat 20 de conturi.

In urma acuzatiilor publicate de Business Insider, reprezentantii Facebook au declarat ca "nu comenteaza surse anonime care nu cauta altceva decat sa rescrie inceputurile Facebook si sa il faca de ras pe Mark Zuckerberg".

"Nu se poate pune la indoiala faptul ca de la plecare lui Zuckerberg de la Harvard si instalarea acestuia in Silicon Valley , Facebook a crescut de la un simplu site de facultate, la un serviciu global care joaca un rol important in viata a 400 de milioane de oameni", au completat oficialii Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea