Financiar

#criza #deficit bugetar #romania #dorin mantescu

Mantescu: Criza economica reprezinta o oportunitate pentru Romania

Cresterea investitiilor pu­blice, diminuarea deficitului bugetar si rationalizarea cheltuielilor publice sunt masuri necesare pe care Guvernul ar trebui sa le adopte urgent pentru a limita efectele recesiunii asupra economiei romanesti, spune Dorin Mantescu , seful directiei generale de analiza macroeconomica si politici financiare din Ministerul Finantelor, care apreciaza ca, odata atinse aceste obiective, criza actuala ar deveni o oportunitate pentru Romania.

Criza reprezinta o oportunitate pentru Romania, in conditiile in care exista obiective multiple pe care Romania trebuie sa le atinga pe termen scurt si mediu, a declarat pentru Money.ro, Dorin Mantescu.

Astfel, rationalizarea cheltuielilor de functionare, cresterea investitiilor publice si diminuarea substantiala a deficitului bugetar sunt masuri pe care, daca Guvernul le-ar realiza, ar reusi nu doar sa reduca efectele recesiunii, ci si sa creeze o oportunitate buna de redresare economica, spune acesta, care a mentionat ca Ministerul de Finante lucreaza in prezent la un cadru bugetar pe termen mediu care sa coreleze aceste obiective cu nivelul resurselor disponibile.

"Din aceasta perspectiva ne uitam la masuri de crestere a eficientei cheltuielilor publice, rationalizarea si redirectionarea acestora, inclusiv prin reducerea numarului de salariati in sectorul public", a declarat seful directiei generale din Ministerul de Finante.

Potrivit acestuia, pentru atingerea obiectivelor, sistemul actual de colectare a resurselor la bugetul de stat trebuie imbunatatit, prin largirea bazei de impozitare, dar si printr-o "crestere selectiva a unor rate de taxare".

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea