Financiar

Mancarea va deveni mai scumpa decat aurul

„Pretul uleiului este aproape dublu, in comparatie cu anul trecut si cred ca in prezent avem cel mai mare tarif la uleiul de floarea-soarelui din Uniunea Europeana”, ne-a declarat Dragos Frumosu, presedintele Federatiei Sindicatelor din industria alimentara (FSIA).

Politica preturilor, spune Frumosu, tine direct de marile societati comerciale, care impun anumite preturi. „Majoritatea producatorilor isi vand produsele in hipermarketuri , iar acestea practica un adaos comercial de 30%”, a adaugat liderul FSIA. Pe de alta parte, Stefan Niculae, presedintele Federatiei Nationale din Industria Alimentara (Agrostar), afirma ca lipsa de investitii pe acest sector va face ca pretul uleiului de floarea-soarelui sa urce in continuare.

„Anul acesta s-au diminuat suprafetele cultivate cu floarea-soarelui pentru ca nu s-au primit subventii pentru culturile de primavara si, in plus, marii producatori au preferat sa cultive rapita. Din moment ce scade oferta, pretul pentru uleiul de floarea-soarelui va urca”, a afirmat Niculae.

Continuarea in Gardianul 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro
  •   2008-05-14
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Care sunt pasii pentru infiintarea firmei tale

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii