Financiar

#scadere #manager #salariati #disponibilizari

Managerii prevad alte disponibilizari in toate domeniile de activitate, pana in octombrie

Directorii firmelor romanesti previzioneaza ca activitatea din industrie si constructii va continua sa scada, si ca numarul salariatilor se va micsora in toate domeniile de activitate, in perioada august-octombrie, arata o ancheta de conjunctura a Institutului National de Statistica . Managerii au mai spus ca se asteapta ca serviciile si comertul sa cunoasca o relativa stabilitate in perioada mentionata.

Directorii firmelor din industria prelucratoare prevad, pentru urmatoarele trei luni, o scadere moderata a productiei, precum si a numarului de salariati , in special in cazul firmelor cu 500 de salariati si peste. Cele mai afectate domenii ar putea fi metalurgia, fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului, prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn si pluta, cu exceptia mobilei. Preturile in acest domeniu, spun insa managerii, vor ramane stabile.

In constructii activitatea ar putea scadea, in urmatoarele trei luni, atat in termeni de productie, cat de stocului de contracte si comenzi (, spun managerii din acest sector. Si aici se asteapta o reducere a numarului de salariati, atat pe total, cat si pe grupe de marime a intreprinderilor, in timp ce preturile lucrarilor de constructii ar urma sa fie relativ stabile.

Managerii din sectorul de au estimat o relativa stabilitate a activitatii economice pentru urmatoarele trei luni. Volumul total al vanzarilor de marfuri va avea o tendinta de relativa stabilitate, pana in octombrie.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea