Financiar

#angajati #disponibilizari #companii #firme #economie #dificultati

Mai mult de jumatate din companiile mari au concediat angajati anul acesta

Mai mult de jumatate din companiile mari, cu peste 50 de angajati, au recurs la disponibilizari in acest an, din cauza dificultatilor financiare cu care se confrunta, arata un studiu realizat de Mercury Research. Potrivit cercetarii, organizatiile au adoptat strategii diferite in functie de marime: companiile mici si-au sistat investitiile, in timp ce companiile dezvoltate s-au indreptat spre reducerea de personal.

Criza financiara a provocat probleme mai serioase in randul companiilor mari, potrivit studiului Mercury Research, peste 50% dintre acestea fiind nevoite sa recurga la reduceri de personal , in timp ce numai un sfert din companiile mici au aplicat aceasta masura.

Studiul arata ca 52% din companiile cu peste 50 de angajati s-au vazut nevoite sa concedieze angajati in acest an, ca masura anticriza de a reduce costurile bugetare. Situatia este diferita in ce priveste companiile mai mici, unde 24% din firmele cu 10 – 49 de angajati si 23% la companiile cu 3-9 angajati au ales sa recurga la aceasta solutie.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-07-07
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: O cariera de succes la varsta de 5 ani

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii