Financiar

#vanzare #locuinta #anl

Locuinte ANL la pret de inventar: garsoniera de 20.000 de euro in Bucuresti

Legea 152/1998, in care se prevede posibilitatea vanzarii locuintelor construite prin Agentia Nationala pentru Locuinte ( ANL ) la pret de inventar , a fost adoptata in plenul Senatului cu 44 de voturi "pentru" si 29 "impotriva".

Pretul de inventar al unei locuinte este costul de constructie, la care se adauga costurile suportate de primarii pentru asigurarea utilitatilor.

"Pretul de inventar al unei garsoniere construite de ANL in Bucuresti este de circa 20.000 de euro, iar in tara variaza intre 14.000 si 17.000 euro, in functie de suprafata, asta din cauza ca in tara asigurarea utilitatilor este mai ieftina", a declarat pentru capital.ro Pavel Belinski, fostul director general al ANL.

In momentul de fata primariile stabilesc pretul de vanzare al locuintelor ANL in functie de pretul pietei. Cumparatorii vor plati in curand la pret de inventar, actualizat cu rata inflatiei. Banii stransi in urma vanzarilor vor fi virati de primarii in contul ANL, dupa retinerea a 5%, cost de intabulare suportat de autoritatile locale.

Toate fondurile generate de vanzarea locuintelor ANL vor fi folosite exclusiv pentru construirea de noi cladiri ANL in localitatile in care s-a realizat vanzarea.

Chiriasii locuintelor ANL vor avea in continuarea prioritate la achizitionarea acestora.

 

  •   2009-10-20
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

V.P.

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Pune o intrebare


Citeste pe Romaniatv

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii