Financiar

#curs de schimb #schimb #curs #euro #leu

Leul se ieftineste la 4,231 lei pentru un euro

Moneda nationala isi continua joi tendinta de depreciere in fata monedei europe, cursul de referinta al bancii centrale urcand astfel cu aproape un ban (0,15%), la 4,2310 lei/euro, un nou nivel maxim al ultimelor patru saptamani. Banca Nationala a Romaniei (BNR) nu a mai afisat un curs de referinta atat de ridicat din 23 iulie, cand acesta atinsese 4,2325 lei per euro.

Cursul de referinta atinge un nou maxim al ultimelor patru saptamani, de 4,2310 lei/euro, pe fondul deprecierii leului in ton cu evolutia din regiune.

Moneda nationala s-a depreciat astfel inca din primele tranzactii ale zilei si a coborat pe parcursul zilei de la aproape 4,2250 unitati per euro la peste 4,23 lei per euro. La 13:15, bancile cumparau un euro cu 4,2282 lei si il vindeau cu 4,2372 lei.

"Leul a urmat o tendinta clara de depreciere inca din deschiderea sedintei, spre deosebire de alte monede din regiune, care initial s-au apreciat usor, pentru ca apoi sa inceapa sa piarda teren. Nu pare sa fie o aversiune la risc a investitorilor fata de regiune, majoritatea ordinelor de cumparare de valuta fiind comerciale, iar volumele de tranzactionare destul de reduse", a declarat pentru NewsIn un dealer din piata.

Miercuri, banca centrala afisase un curs de referinta de 4,2246 lei/euro.

Leul cedeaza si in fata dolarului american, BNR afisand un curs de referinta cu o scadere de peste 2 bani (0,68%), la 2,9747 lei/ dolar , de la nivelul de miercuri, de 2,9951 lei/dolar.

La randul sau, zlotul a cedat teren de la 4,1370 pana peste 4,15 unitati/euro...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea