Financiar

#euro #leu #curs #bnr #apreciere

Leul se apreciaza cu aproape doi bani fata de euro

Leul s-a apreciat cu aproape doi bani pana la un curs de referinta de 3,8258 lei/euro, dupa ce, pe piata valutara , moneda nationala a castigat peste cinci bani.

Miercuri, Banca Nationala a Romaniei (BNR) anuntase un curs de referinta de 3,8421 lei/euro. "Leul s-a apreciat pe fondul unui sentiment regional, restul monedelor emergente urmand aceeasi tendinta. Apropierea finalului de perioada pentru plata impozitelor a ajutat la aprecierea monedei nationale.

Multi au vandut euro si au cumparat lei pentru ca aveau nevoie sa faca plati, posibil si dupa ce BNR si Ministerul Economiei si Finantelor au atras bani din piata ieri", a declarat dealerul Bancii Comerciale Romane (BCR) Narcis Noaghea, pentru NewsIn.

Moneda nationala s-a depreciat in debutul sedintei de la 3,83 la 3,87 lei/euro, pentru ca apoi sa intre pe o tendinta constanta de apreciere , pana la aproape 3,8150 lei/euro. La 13:15, bancile cumparau un euro cu 3,8157 lei si il vindeau cu 3,8227 lei.

Cititi continuarea in Ziare.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea