Financiar

#leu #euro #valuta #schimb #curs de schimb

Leul s-a depreciat cu peste 3 bani, pana la 4,1891

Banca Nationala a Romaniei a afisat joi un euro , cu peste 3 bani mai ridicat decat cel de miercuri, de 4,1574 lei/euro. La 13:30 bancile cumparau un euro cu 4,1885 lei si il vindeau cu 4,1905 lei.

"Leul s-a depreciat spre 4,20 lei/euro, dar s-a oprit pe la 4,1850-4,1950 lei/euro, in conditiile in care celelalte valute din regiune au pierdut mai mult teren ca noi. Tendinta de depreciere generala fata de euro a venit ca urmare a stirilor negative publicate in ultimele zile, precum cele legate de economia Statelor Unite, care au afectat si bursele si ulterior si valutele emergente", a declarat, pentru NewsIn, dealerul sef al Bancii Transilvania, Ioan Birle.

Fata de dolarul american, cursul de referinta publicat joi de BNR marcheaza o depreciere a monedei nationale cu peste 4 bani, pana la 3,0821 lei/ dolar , de la nivelul de miercuri, de 3,0395 lei/dolar.

Euro nu mai poate ajunge la 5 lei

Imprumutul extern tine cursul in frau, iar un scenariu potrivit caruia euro ar putea ajunge la 5 lei, nu mai poate fi luat in calcul. Asigurarea este data chiar de guvernatorul Mugur Isarescu, care a declarat azi ca moneda nationala ar fi putut urca la peste 5 lei/euro...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea