Financiar

Leul pierde teren in fata monedei europene

Moneda nationala pierde aproape cinci bani in fata celei europene intr-o singura zi. In sedinta de astazi, euro a depasit pragul de 3,68 de lei. Banca Nationala a afisat un curs de referinta de 3,6531 de lei pentru un euro, cu peste 1,3% peste valoarea publicata vineri.

Primele transferuri de pe piata interbancara s-au realizat la 3,6260 de lei pentru un euro, in scadere fata de nivelul de la inchiderea sedintei de vineri, de 3,63 de lei. In urma cu doar cateva minute moneda europeana se tranzactiona in jurul valorii de 3,66 de lei, iar specialistii pun deprecierea leului pe seama marcarii profiturilor de catre unii investitorii si a sentimentului din regiune.

Ratele dobanzilor de referinta publicate, vineri, de bancile comerciale au fost cuprinse 11,72 si 12,33% pentru depozitele atrase pe o zi si de 11,74-12,41% pentru cele cu scadenta la o saptamana.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea