Financiar

#depreciere leu #apreciere euro #cotatii #tranzactionare #overnight #dobanzi

Leul pierde 2 bani, pana la 3,8131 lei/euro

Moneda nationala a pierdut, miercuri, aproape 2 bani (0,52%), pana la un curs de referinta de 3,8131 lei/euro, dupa ce leul s-a depreciat brusc atat in primele tranzactii ale zilei, cat si in jurul pranzului, monedele din regiune inregistrand o evolutie diferita pe parcursul sedintei valutare.

Marti, Banca Nationala a Romaniei (BNR) anuntase un curs de referinta de 3,7933 lei/euro, informeaza NewsIn "Au fost cateva miscari de depreciere a leului destul de bruste, insa nu se poate vorbi, cel putin momentan, de un atac speculativ. Depinde daca va declansa o evolutie mai puternica, pana in prezent intervalul pe care a fluctuat moneda nationala nefiind exagerat de larg", a declarat, pentru NewsIn, dealerul Bancii Comerciale Carpatica (BCC) Florin Constantinescu.

Leul a castigat circa un ban in primele tranzactii de marti, pana la 3,7940 lei/euro, dar dupa deschiderea sedintei valutare, moneda nationala a pierdut brusc teren, pana la 3,82 lei/euro. Dupa o usoara intarire, leul a revenit pe o tendinta puternica de depreciere, pana la 3,84 lei/euro. La 14:00, bancile cumparau un euro cu 3,8290 lei si il vindeau cu 3,8360 lei. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea