Financiar

#curs valutar #moneda europeana leu #cotatii bursiere #tranzactionare piata monetara #bnr dobanzi credit

Leul a revenit la 4,3050 lei/euro, dupa deprecierea din debutul sedintei

Cursul de schimb a revenit la aproximativ 4,3050 lei/euro, dupa ce moneda nationala inregistrase o depreciere de aproximativ 3 bani, pe o piata volatila, in ton cu evolutia altor monede din regiune.

Dealerii spun ca este posibil ca banca centrala sa fi intervenit indirect in piata valutara pentru a sustine leul. "Volatilitatea este destul de ridicata, iar moneda nationala a urmarit, in debut, tendinta generala a celorlalte monede din regiune.

Leul a recuperat putin dupa pierderile de dimineata, in urma unei presiuni pe vanzare de euro, cand cursul ajunsese la 4,32 lei/euro. Exista posibilitatea sa fi fost o interventie indirecta a bancii centrale, insa volumele de tranzactionare au fost destul de reduse", a declarat, pentru NewsIn, Ciprian Mihai, sef de departament in cadrul trezoreriei Volksbank Romania, informeaza NewsIn.

Moneda europeana era tranzactionata in debutul primei sedinte a saptamanii usor peste 4,29 lei/euro, insa primele tranzactii au depreciat leul pana la 4,3220 lei/euro. Ulterior, cursul a coborat pana la 4,30 lei/euro, pentru ca, la 10:20, bancile sa cumpere un euro cu 4,3050 lei si sa il vanda cu 4,3150 lei.

In regiune, monedele emergente au fluctuat semnificativ, pe o tendinta generala de depreciere.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea