Leul a inchis sedinta valutara la un nivel apropiat de cel din seara precedenta, stabilizandu-se la aproximativ 3, euro , dupa o zi in care s-a depreciat la un nou minim al ultimilor 4 ani, pe o piata putin activa si usor influentat si de alte monede emergente din regiune.

"S-a cotat destul de larg in sedinta de azi (miercuri, n.r.), pe o piata destul de inactiva. Evolutia monedei nationale a fost asemanatoare regiunii, mai putin zlotul, care s-a apreciat", a anuntat dealerul Bancii Transilvania Florin Bota.

Leul a deschis sedinta valutara sub nivelul de marti seara, la 3,9425 lei/euro, insa s-a depreciat din primele tranzactii peste 3,96 lei/euro, nivel in jurul caruia a fluctuat o perioada, pentru a-si continua apoi deprecierea, pana la aproape 3,98 lei/euro.

Leul a urmat o usoara tendinta de apreciere in partea a doua a zilei si a inchis sedinta in jurul nivelului de 3,9650 lei/euro. La ora 16:10, bancile cumparau un euro cu 3,9663 lei si il vindeau cu 3,9773 lei.

In regiune, forintul a pierdut teren de la 263,26 la 267,6 unitati/euro, in timp ce coroana ceha, dupa o depreciere de la 26,35 la 26,48 unitati/euro, a revenit la cotatiile din deschidere. Zlotul polonez a fost singura moneda emergenta din regiune care s-a intarit miercuri, de la 4,1010 la 4,08 unitati/euro.

La cursul de referinta, leul s-a depreciat la nivelul minim al ultimilor 4 ani, de 3,9649 lei/euro, dupa o depreciere cu aproape 4 bani (0,9%) fata de ziua precedenta.

Moneda nationala nu a mai atins un nivel atat de scazut in raport cu euro din 31 decembrie 2004, cand Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat un curs de referinta de 39663 lei/euro.

  •   2008-12-24
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.