Financiar

#cheltuieli #impozite #bani

Jumatate din veniturile romanilor se duc pe taxe

La un salariu brut de 1.500 de lei pe luna, un angajat plateste 42,8% dari la stat. Banii ramasi abia ii ajung de mancare , intretinere si un plin de benzina.

Dupa ce-si plateste impozitele directe, romanul este taxat si pentru consum. TVA si accizele sunt principalele surse ale bugetului Romaniei, scrie Adevarul.

Practic, romanul isi mai permite - dupa contributia la pensie, asigurarea de sanatate, somaj, impozitul pe venit si plata utilitatilor - mancare de 400 de lei, un plin de benzina si haine de 150 de lei.

Daca este fumator, ar trebui sa se limiteze la patru pachete de tigari pe luna, in cazul in care, mizand pe vreo prima miraculoasa, isi amana pe ultima luna din an plata impozitului pe casa si masina. Daca mai trebuie sa cumpere si bunuri pentru casa, sau il bate gandul de vreo vacanta, trebuie sa renunte definitiv la fumat si sa se apuce serios de cura de slabire . Altfel, isi face datorii.

 ( citeste continuarea pe Ziare.com )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea