Financiar

#isarescu #reducere #salarii #bugetari

Isarescu: Salariile bugetarilor, ajustate in functie de economie

Salariile bugetarilor si pensiile vor fi corectate la cat poate sa duca economia, iar corectia este de preferat sa se faca in mod transparent , a declarat marti guveratorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur .

"Economia se corecteaza pana la urma. Si salariile si pensiile vor fi corectate la cat poate sa duca economia. Este inevitabil acest lucru", a mentionat Isarescu .

El a adaugat ca finantistii nu pot face decat sa amane putin lucrurile, sa gaseasca finantare de deficite.

Mugur Isarescu a adaugat ca trebuie sa se faca corectiile necesare intr-o maniera transparenta, cu un mixt de masuri, si sa se creeze locuri de munca.

Isarescu nu a recomandat insa corectia facuta in mod "netransparent, periculos si nedrept - prin inflatie cu diversele ei forme".

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei a mentionat ca in 1989 statul functiona cu 800.000-900.000 de bugetari , mai putin de un milion.

Isarescu a reiterat ca eforturile bancii centrale de a reduce rata inflatiei au fost foarte mari in conditiile in care a avut nevoie de trei ani pentru a o reduce de la 7% la 4%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea