Financiar

#cetateni #economie #romania #criza #isarescu

Isarescu: Exista riscul sa fim deja obositi cand se vor resimti efectele crizei mondiale

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu a precizat ca principalul pericol pe care-l poate intampina Romania este concentrarea pe "tinte false" si omiterea adevaratelor probleme.

"Exista riscul ca atunci cand efectele crizei mondiale vor aparea in Romania sa ne gaseasca deja obositi", a declarat Mugur Isarescu . Oficialul a explicat ca in cazul Romaniei au aparut rapoarte socante mergand pana la comparatii fortate cu Islanda, tara aflata de facto in incetare de plati .

Mugur Isarescu sustine ca astfel de rapoarte nu sunt intamplatoare, ci exprima interese, altele decat cele mediatice, chiar daca sunt transmise prin media: "In opinia mea, si-mi permit sa o am ca un veteran al crizelor, aceasta este o parte mai putin placuta a globalizarii - privirea la gramada a unei zone intregi, nu numai pe criterii geografice".

Perspectivele economice sunt din ce in ce mai pesimiste, Romania urmand a fi, de asemenea, afectata.

"Fenomenele de criza sunt serioase. Din informatiile pe care le am, se vor revizui in scadere toate prognozele de crestere economica in plan mondial, iar Romania nu poate sa ramana izolata de ce se intampla, avand insa particularitati", sustine Mugur Isarescu, citat de Cotidianul.

( citeste continuarea pe Newschannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea