Financiar

#investitii #capital strain #onrc

Investitorii straini au facut injectii de 220 de milioane euro in afacerile locale

Antreprenorii straini au continuat sa investeasca in subsidiarele de pe piata locala prin infuzii de capital de peste 220 euro , in iunie, arata datele publicate de oficiul national al registrului comertului ( ONRC ). Retailerii, bancile si companiile de credite de consum si de asigurari au primit cele mai mari injectii de capital in aceasta perioada, volumul total injectat fiind cu circa 80 miliaone euro mai mari fata de cele din luna anterioara, cuantificate la 140 milioane euro.

Potrivit ONRC, aporturile de capital ale grupurilor straine la subsidiarele locale au fost de 221,5 milioane euro in iunie, fata de doar 140 milioane euro in luna anterioara. Cel mai mare aport de capital de la actionarii straini a fost inregistrat de retailerul Selgros, care a primit 30,9 milioane euro, scrie Ziarul Financiar.

Banca C.R. Firenze a raportat o infuzie de capital de 12,5 milioane euro, Star Foods - cel mai mare producator de chipsuri detine un aport financiar de 11,6 milioane euro, in timp ce Antalis, companie de hartie tipografica si pentru birou, si-a majorat capitalul cu 8,4 milioane euro.

In ordinea clasamentului, in functie de valoarea de capital injectata, urmeaza Aegon Pensii Private, cu circa 8,2 milioane euro peste resursele proprii, Ralfi IFN, companie de credite de consum, cu 8 milioane euro, sau Expur - producator de ulei vegetal - cu o infuzie raportata de 6,9 milioane euro de la investitorii din strainatate, potrivit ONRC.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea