Financiar

#investitori #tendinta #achizitii #investitii straine directe #bnr

Investitorii se indreapta spre afacerile mai ieftine

Scaderea preturilor din ultima vreme incepe sa atraga tot mai multe companii interesate de astfel de achizitii, lucru care a generat cresterea investitiilor straine directe ( ISD ) inca din prima luna a acestui an. Astfel, investitiile straine au urcat la 912 milioane euro, cu 51,2% fata de prima luna a anului trecut, cand acestea se cifrau la 603 milioane euro, potrivit datelor publicate de catre Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Din datele publicate de catre Banca Nationala a Romaniei (BNR), reiese ca aceste investitii au urcat in ianuarie la 912 milioane euro. Mai exact, cu 51,2% fata de prima luna a anului trecut. In ianuarie 2008, investitiile straine directe se cifrau la 603 milioane euro, scrie Business Standard.

Pe de alta parte, in ultima parte a anului trecut, tendinta era de reducere a ISD-urilor pe fondul crizei financiare internationale. In luna noiembrie a anului 2008, investitorii au atras in tara noastra 488 milioane euro, iar in decembrie aceasta suma s-a micsorat la 384 milioane euro.

Potrivit lui Bogdan Baltazar , fostul presedinte al BRD Groupe Societe Generale , "companiile straine au inceput sa cumpere proprietati, deoarece acestea se ieftinesc. Chiar daca este criza, multe companii stiu ca au profit pe termen lung..."

 ( citeste continuarea pe newschannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea